9.05.2010 г., 11:30 ч.

Манастирът 

  Поезия » Друга
499 0 0

Топли есенни лъчи огряват

тежката манастирска камбарания.

И ето, монах в черно расо

захвана да бие камбаните звънливи.

 

С молитва към бога

и със сърце смирено

възвестява идването на божиите вестители

в малката обител.

 

Долу по калдъръма

забързани белобради старчета

влизаха в църквата многовековна,

да отправят молитва към Бога.

 

С кандилница в ръка,

игуменът мъдър и стожер на манастира,

кади и моли  се богу горещо,

за манастира и за народа изстрадал.

 

На клира пеят като ангели

старчета мъдри,

а послушникът се учи

от техните постъпки.

© Венцислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??