МИСИЯ
Всеки си има своята мисия,
но не всеки знае каква е.
Днес и тук се казва Алисия,
а в друг живот Николай е.
В печалби и загуби нижат се дните му.
Днес пада, а утре пак се изправя,
но все напред се взират очите му
и с жаден порив натам се отправя.
И дали с пот се труди за хляба си
или се бори за власт и за слава,
с тих шепот го води скритата мисия,
нови хора и места опознава.
А ти, знаеш ли твоята мисия?
Утихни и се вслушай в сърцето си!
Може би там ще чуеш шепота, тихия
и ще грейне в усмивка лицето ти.
© Ренета Панкова Всички права запазени