1. Тъмните мисли
(Продължение от 30 декември 2020)
В тъмната стая на мисли тъжовни,
паяци черни блуждаят в простора
и в лабиринта на мрежи отровни,
бавно оплитат душите в затвора.
Мислите спътници – сълзи отронени,
щом ги докосне с ума си човека,
пускат в сърцето му жилави корени,
водят по стръмните кози пътеки.
Мисли, които са без просветление,
тласкат човека надолу – към дъното...
Пътят към ада...души в затъмнение...
жертвена клада ги праща в отвъдното.
Слагай преграда на мислите мрачни:
стрес, меланхолия – скрита агресия!
Идват при всеки в годините брачни,
скрито отвеждат към болест – депресия!
* * *
Чистите мисли, пробуждат надеждата...
19 декември 2020
© Иванъ Митовъ Всички права запазени
На тебе пожелавам Честита Новата година и нека ти носи здраве, щастие и сбъдване на най-съкровените ти мечти и желания!