Дните минават...
Къде си? ...
Търся те!...
Каквато те знам!
Любяща, не взискваща,
без критика,
която яде душата отвътре,
бавно, тихо,
неумолимо!
Търся те!
Слънчева,
пролетен полъх,
с цветче във косите
и... дъх на липа!
Понякога намирам те,
в сънищата,
където си пак светлина!
Където в поле от свежи цветя,
сме заедно тук и сега!
Търся те!
Да те докосна,
с вдъхновена ръка,
смирено прибрал свойте крила!
Да коленича пред теб
и да целуна твойте крака!
Търся те!...
Моя уморена Любов,
от... хората и Света!
© Ангел Филипов Всички права запазени