17.02.2018 г., 1:58 ч.

На безценица 

  Поезия » Друга
463 1 5

Тук сме, но ни няма вече -

Губим се във собствените си въздишки…

Спомените ни отлитнаха нанякъде

И само голите стени останаха…

Празнота се крие вече в тях,

Подпира се дори

И като че ли залита.

Няма вече смях,

Любов,

Закачки

И игри,

А само тези празни редове -

Измежду четирите стени…

Нашето легло го няма вече,

Което виждало бе всичко между нас.

Празно стои мястото в коридора,

Не, не където шкафа с обувките стоеше,

А там, където заека спеше.

Остана само кашона от него

И малко паяжини, и прахоляк…

Гардероба също разглобихме -

Него дадохме на някакъв човек,

А как ризите ти

И моите рокли бяха подредени -

Спомням си до днес…

Ако всичките ни вещи бяха хора,

Щяха заедно да проговорят -

Колко сме гладували пералнята

И колко сме жадували дивана…

Сега стените голи,

Жълти само останаха

(Да, след нашия ремонт).

Не казвай,

Че не помниш -

до 4 сутринта как боядисвахме

И как нарекохме го “Свой дом” …

Снимките увити са в найлони,

Мълчаливо свити са сърцата ни

И сълзите ни някъде заключени са…

И голи са,

Голи са стените,

И празни,

Празни са стаите на домът ни…

И заека не тича вече на терасата,

И нас ни няма там,

За да пием сутрин кафето си…

Останаха ни само спомените,

Които,

Уви,

Продадохме на безценица...

© Всички права запазени

Когато слънцето не изгрява на улицата, на която живеете - не губете надежда, а просто сменете улицата ;) ^_^

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на всички Ви за прекрасните отзиви
  • Огледах се в стените празни, в прозорците със смъкнати пердета, в дъжда полепнал по стъклото, намерих тишина, а в нея спомен плах, забравен до вратата.
  • Тъжно!
  • Хубаво и искрено.Все така продължавай да пишеш.
  • Съпреживях! Вещите и човекът! Да маркираните обекти са овеществени чувства, а домът, Поли, домът, споделеният дом, е бил и ще си остане олтарът на Вселената! Много красиво е опредметен вътрешният свят на лирическата героиня! Браво! За ме беше удоволствие!
Предложения
: ??:??