29.05.2009 г., 7:14 ч.

На Спасовден ръцете ни лепнат от бонбони и... смърт 

  Поезия » Друга
813 0 11
Не виждаш ли, Боже?!
На Спасовден
ръцете ни лепнат
от бонбони и... смърт.
А Ти отгоре?
Не чу ли?
Няма спирачки.
Горчиви бонбони...
И човешка, асфалтова кръв...
Защо Те няма,
когато си нужен?
Тук долу, при нас...
... ми кажи!
Заслужиха ли
16 души
и милиони желания
да заспят
в "деня на Възнесение"?
На празник...

... завинаги...

Съжаление се прокрадва в душите
и мислиш си:
"Това на мен не може да се случи!"
...
Кажи ми само две неща, Боже -
на колко още свещичката догаря
и
има ли молитва с подходящи думи?!

Да беше почакал...
Че на празник най-много боли.
Трагедия. Нещастна случайност.
Ежедневие.
България след Възнесение
безмълвно ще проклина живота...
И идните дни.


Мир на праха им!
28.05.2009г.

© Самота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??