Не си загубих пролетта –
намерих я в тревата под брезата.
С великденско яйце в пръстта
прогоних болестта, бедата.
Сега прокарва стебълце
свенливо щастие и се усмихва
от нащърбено личице
с четирилистна обич тиха.
© Мария Димитрова Всички права запазени