***
Тинята на сътворението –
обагрена
от залеза…
***
Незапомненото тъмно,
в което още няма свобода и личност,
в което още няма пътища,
стърнища,
цели и окопи,
пикове
и ветрове,
падения
и пропасти,
тресавища,
потъване,
вина
и врагове…
***
след бурята –
дъга в крилцата
на водното конче
© Габриела Цанева Всички права запазени