26.01.2010 г., 11:36 ч.

Надежда 

  Поезия » Философска
561 0 0

                                                        Надежда

 

Когато две очи отправени към тебе са,

уплашени, тревожни, молещи,

и виждат в теб жената, майката, надеждата,

опората и вярата от теб очакват.

 

А ти си също толкова уплашена,

тревожна и безсилна, съкрушена,

но трябва да намериш в тебе силата,

куража и надеждата да върнеш.

 

Какво е туй - животът?

Какво е туй - душата?

Без знак и без покана,

връхлита в живота ти бедата.

 

Но ти намираш сили  да се бориш,

не се предаваш лесно, и не искаш,

опитваш се със зъби и с нокти

доброто да извадиш най-отгоре.

 

Намираш в тебе силата и даваш

и Радост, Вяра и Надежда,

с много обич искаш ти да върнеш

живеца, живинката в очите.

 

Отново те да бъдат грейнали и с пламък,

безгрижни, весели и закачливи,

усмивката да бъде пак разцъфнала,

затова отдаваш ти душата си!

 

14.06.2008 година.

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??