Какъв ви есенен стих!?
Септември ви е излъгал!
Той още блажено спи
в киселите салкъми!
Пратил е само знак -
някаква жълта круша.
После, умрял от смях,
приказките ви слуша!
Какъв ви есенен стих!?
Август изригва огън!
Червено слънце вали
в залезите, за Бога!
Есенен стих? Нали
лятото е в разгара?
Само че... все по-мъчно
сутрин очи отваря.
© Павлина Гатева Всички права запазени