15.08.2024 г., 18:38 ч.

Не е виновно слънцето 

  Поезия » Философска
68 0 2

От невръстен гневя се на слънцето, 

че през лятото пали огнища, 

и за капчица дъжд - вечно скръндзаво, 

вместо хлад е досущ - пепелище... 

Но къде ще угаснат пожарите 

и кога този жупел ще спре? 

Там над облака Бог ако жали, 

от сълза ще порасне море... 

И ще влее надежда в човека, 

непомислил - далеч ли е дъното. 

Ще вълнува безбрежно поета, 

който тихо мечтае за сън... 

Но заякна и моята мисъл, 

че не бива да хулим горещото, 

ни лирикът - какво е написал, 

щом под слънцето всички сме грешници... 

А пък август смълчано ще вдишва

от морето - нашир и надлъж. 

Изпарѝ ли тъгата Всевишния, 

значи можем да чакаме дъжд... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

14.08.2024

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??