Неизплатим дълг
Беше опасно на широкия площад
Разкъсаха душата със 100 куршума
Бесни изстрели на садистичен парад
Неизбежни като средновековна чума
Тракаха хищни зъби, изцапани с кръв
Обичаха да плашат, преди да хапят
Мечтите ми на кука ползваха за стръв
Отивах само да ги видя как се разтапят
"На едно място ще те скрия" - каза светът
Възкресих надеждата и хукнах през глава
Помислих, че най-сетне бе платен дългът
Оказа се, че ще бъда на нов господар слуга
Затвориха ме на тихо, на уж безопасно
Не бях вече плячка за непобедими зверове
Но стана празно, задушно, твърде тясно
А не чувах помощен глас да ме зове
Солидни стени без прозорци, без врати
"Въже ще ти спусна" - светът ми обеща
Срути затвора ми, от основите го изкърти
Издърпа ме оттам, но с примка около врата
Исках в бял балон да си поставя душата
Да я пусна надалеч в широкия безкрай
Но знам, че ти - свят, държиш иглата
Мога само да се питам:
"Къде си свобода, какво е рай?"
Коментар:
Още едно стихотворение за менталната болка и безуспешните опити да изляза от психическия затвор. Не знам дали е "оригинално" и "достатъчно добро", но знам със сигурност, че всяка дума идва от сърцето и е плод на истински преживявания.
© Лора Всички права запазени