26.12.2009 г., 11:07 ч.

Нека се научим да бъдем по-добри! 

  Поезия » Друга
1419 0 2

Оплакваме се в този ден вълшебен,

празничен и свят,

преяли сме били - няма място чак!

Оплакваме се от това, когато...

хората гладуват по света,

оплакваме се постоянно

и то от хиляди неща...!

 

Кога ще се научим да сме благодарни?

Да ценим нещата на мига?

Че по-хубаво има - ясно е!

Но и по-лошо има на света!

 

... Нека се научим, когато ни обичат,

да отвръщаме с любов,

а когато с клетви ни заричат -

да не мразим, а да даваме любов!

Нека има я надеждата в сърцата,

нека се научим да сме по-добри -

тогава ще заспива спокойна душата,

защото някой ще ни благодари.

За усмивката му на лицето,

за която имаме вина...

Ще усеща чувство парещо в сърцето...

и ще иска да дарява добрина!

 

Нека да направим света едно по-добро място за живеене!!!

© Боряна Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много мило, Благодаря! Радвам се, че някой го е харесал Просто сега по празниците ми писна да слушам как всички се оплакват от преяждане
  • страхотна си.6+.светът заслужава да има повече ХОРА като теб.
Предложения
: ??:??