За таз, която знам, че ще изпита
дали за теб на всичко е готов
и чашата на вашата любов
дали до дъно вече е изпита.
За таз, която нишките изплита
на прелестния, снежнобял покров
на общите ви дни и с топъл зов
ще срещне него с плът, със мед и с пита...
Прости, за нея пиша, не за теб!
За таз, която със усмивка дръзка,
над вашата погубваща ме връзка
чаровна ще разпъне черен креп,
та да не бъда пленник на Ереб*...
За таз, която тебе ще изблъска!
-----------------------------------------------------------------
* древногръцко божество на мрака, царуващ над ада.
© Тошко Всички права запазени