31.10.2006 г., 1:40 ч.

Незапалени свещи 

  Поезия
648 0 0

Безлунно небе гледа ме скрито

зад облаци дъждовно-мъгливи,

почернели в тъмни стихии,

в бездните си грозни и сиви.

 

Зад мътно стъкло с капки горчиви

погледа ми пак търси луната,

дано зад облак я види,

дано просветне надежда в тъмата.

 

А небето свенливо я крие

от погледи празни, зловещи

и ние вървим в тъмнината –

блуждаещи с незапалени свещи.                                            

© Антоанета Тонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??