Попаднах в свят на сенките. Небето
покриха облаците гъсти пак.
Съмнения с тъгата дебнат... Мрак
опитва се да изстуди сърцето.
Душù изгубени натякват, ето:
" За тебе вече няма нежен бряг!
Сред нас дошъл, за теб ще бъде знак
единствено безволие проклето! "
Към хоризонтите поглеждам аз
и никога не ще се примиря,
че любовта изтляла е във ада.
Да вярвам в теб, да търся всеки час
най- светлия ти лъч в нова зора -
това надежда ми е и отрада.
© Асенчо Грудев Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »