НЯКОЙ МИСЛИ ЗА ТЕБ
Някой мисли за теб
и ти става красиво от факта –
сякаш слънчице в степ
грейва – бяла жълтица във ракла,
в теб се сриват реки,
рохолѝ ти планинско поточе,
или пада от ски
в снежна пряспа несръчно мечоче,
или мама реди
на постелята приказка мека,
и писаната бди
за мишочето няколко века,
сякаш бръмбар жужи
разярено – по гръб в мравуняка,
и красиви лъжи
ти изрича момиче във мрака,
някой мисли за теб
и е толкова чисто и тихо –
ти си вятърче в степ,
недописало своето стихо...
© Валери Станков Всички права запазени