Май си отиде от вятър задъхан,
окъпан от дъжд до последният ден.
Малък чаровник, за лято нахъсан,
за слънце, море, с мечти окрилен.
Пред юни направи път от цветя,
със звездна любов посипа небето,
като волна птица разпери крила…
Щастливо в мен се усмихна детето.
Очаквах те юни! Ах, как те очаквах!
Днес слънчев при мен е първият ден.
Танцуваш на пръсти, аз ти помахах,
в танца си бурен, завъртя ме и мен.
Ще слушаме двама щурчови песни,
по лавандула уханна ще гоним мечти,
скрити, сред слънчогледите блеснали,
по топлото лято ще оставим следи.
01.06.2023