Денят едва започва,
а вече предвещава края,
не чакам нищо ново,
не се надявам, не гадая.
Ще бъда вчерашната съща,
и днес, и утре ще вървя,
и по човешки с кръста на гърба
и пак, и пак ще се завръщам.
Дали наяве, дали насън -
докато в мен жив е онзи шепот
и с векове кодиран звън,
че се завръща само който крачи
и носи кръста си, орисан
с вечността и в нея вписан
по човешки земния си път
да извърви, дори когато
от болка нечовешка
душата да кърви...
© П Антонова Всички права запазени