Опекъл-недопекъл се, денят
търкулва се по делничния хребет.
От ъгъла на всеки кръговрат
минутите са адски непотребни.
Какво е тази мъничка частица
на фона на световния порядък?
Секунди, отлетели като птици...
И час, на шестдесет отломки срязан.
А в този кратък миг от вечността
ще свирне чайник, гозба ще загаря.
Един ще срещне нейде любовта,
а друг тя безпощадно ще прегази.
И някой ще се ражда... Друг – умира.
Минута, а пък колко пулс събира!
© Миглена Миткова Всички права запазени