защо точно ти
като вятър
реши да минеш през мен
пожълтяла трева
със разцъфнали макове
точно ти
да накъсаш без жал
маргаритките
да премяташ в полетата
бурените ми
аз бях кротки жита
и гальовно гнездо
за последните яребици
и напукана гръд
и утроба
разтворена
за последно причастие
© Павлина Гатева Всички права запазени