Когато небето разцъфтяло
заехти по светулковите стъпки,
дошло е време за замлъкване,
докато се строшат думите
и от тишината залитнат.
Човек не искам да съм вече,
нека бъда птиче,
което е щастливо само от това,
че в дървесните пазви
изгреви надничат.
© Десислава Атанасова Всички права запазени