И в тази яма на безумния позор
гасиш и тъпчеш никаквия въздух...
Цигарата е някакъв коптор.
Но твой е спътник, твоя леден полъх.
И мачкаш филтъра без жалост,
натискаш, дърпаш и ридаеш...
Цигарата безмилостно със наглост
забиваш като копие и желаеш...
Да имаш още глътка въздух чист,
във тоя мърляв, мръсен, гнусен космос.
Преди цигарата да загасиш..
и да им кажеш: "Копелета, сбогом!"
© Евето Всички права запазени