Писна ми от блясъци и лаври.
Пози, автографни мъдреци.
Темета плешиви каканижат,
вдигат книжна плява, залата кънти.
Всичко е по план и по сценарий,
сметките в тефтерите – ажур.
Трябва да избягам в аплауза,
по-далече от фалшивия бравур.
Толкова за славата платена,
трайна като мартенския сняг.
Боже, дай ми сили да остана
глуха в измисления свят.
© Христина Комаревска Всички права запазени