На плажа красота, романтика
и жълто-сините нюанси на морето,
а гларусите, с древна тактика,
разбиват тишината на парчета
с гласът си, спомени от древността,
която спи в руините на фара.
Едно море - око на вечността,
и слънцето, което спомени изгаря,
забодено над всички и над всеки.
Прозрачна пяна от вълни далечни
е краят на теченията-пътеки.
На този фон... защо се мислиме за вечни?...
10.08.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени