Шумят листата,
шумата в гората;
потоци, ручeи бистри,
скачат по канари сребристи.
Горе в планините,
сред тишината на елите,
безпирно пеят ни душите,
омаяни от красотите.
И радост блика
от красотите на планините,
от слънчевите жита,
до студената планинска вода.
* * *
Свирепи бури вият се там,
непоколебим остава той,
едничък сред простора син,
извил се върхът бледосив!
И несретно еделвайсче,
кацнало кат орел,
по стръмния скален рид,
гледа ни жално то от високо!
© Венцислав Илиев Всички права запазени