В ранената и бяла тишина,
където всяка съчка има памет,
уверените стъпки на сърна...
ловеца ще преследват и ще мамят.
А той, присвил окото до тире,
в сърцето ѝ с надежда ще се цели,
готов преди от болест да умре,
последната си обич да изстреля.