3.07.2024 г., 20:46 ч.

Подарявам ви своите рими 

  Поезия
190 2 4

ПОДАРЯВАМ ВИ СВОИТЕ РИМИ

 

Преди да литнат над света в пространствата необозрими,

не ги подстригвам на черта! – разчорлените свои рими.

Оставям си ги – рой деца, тъй непокорни! – непослушни,

да се търкалят – слънчица! – додето вятър ми ги шушне,

люлея си ги – на хамак, в най-светлите ми мисли плетен,

 

и нявга, легна ли по мрак, ми казват: – Много спиш, Поете!

Орляк светулчици по здрач, се рейват – тихички и дребни,

докарват ме до вик, до плач! – в животеца ми на безхлебник.

Тъй с тях живеем всеки ден – ръбати бисерчета в мида.

Да са ви спомен благ от мен, когато нявга си отида!

 

25 юний 2024 г.

гр. София, 6, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??