13.08.2014 г., 15:14 ч.

Подлост 

  Поезия » Друга
640 0 3

Видях,
как след нея 
се втурнаха глутници
за да ръфат сълзите ù,
вкоравени 
като вглетен чернозем.

 

Видях,
как сковат

набързо разпятие,
за да увисне

на него душата ù.

 

Обградиха я,
притиснаха,
повалиха,
заритаха злобно,
превърнаха я
в пихтия.

 

Захрущяха 
натрошените стихове.

Но избягах.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??