15.09.2011 г., 10:22 ч.

Понеже питаш 

  Поезия » Философска
573 0 10

Направо ще ти кажа. Във очите.
Понеже аз на смърти нося.
Ако поискаш после - питай -
понесла бих и сто въпроса.
И ще ти кажа с дъх издишан -
животът никак не ме плаши.
Ако поискаш, ще ти го опиша -
той отстрани изглежда страшен.

 

Но есента, приятелю, не пита -
раздяла е! До кокал те докосва.
Ако единият от нас на юг отлита,
то другият след него смърт износва.

 

 

02.09.2010*

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??