А корените тук са още живи.
Макар че веят немилостиви бури.
Слънчева памет живее в нивите.
И соковете гроздови са още щури.
Небето е притъмнено и студено.
И всичко живо търси стряха.
Надеждата е есенно пременена.
И коледните песни оживяха...
Днес всеки залък е постене
по пътя. И изпитание за святост.
Душите възкръсват за промени.
Животът е любов. Любовта – богатство.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Макар от разстояние на две години...