Обичай, обичай до края!
Нека чувствата в тебе не спят
и не, за да идеш във Рая -
да оставиш следа в този свят!
Изправи се с чиста душа
и грехът - нека простен е!
Няма как да вървиш по вода,
ако пълзиш на колене!
За бедите, ето ти цяра -
не се плаши от глад, или суши!
Когато нахранен си с вяра -
ще нахраниш хиляди души!
Прегърни с молитви Земята -
нека в добро тя се оглежда!
От небето, чак до цветята -
пресътвори всичко в надежда!
Това ще отключи в миг сетивата
и ще спре твойта буря в сърцето.
Щом прегърнеш на Духа светлината -
ще подчиниш урагана в морето!
Ще изчезне всяка тревога,
ще усетиш, че ти си готов,
пред Земята, хора и Бога -
да покажеш, що е любов!
© Калин Пантов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »