ПРЕДЧУВСТВИЕ
Мне не жаль вас, прошедшие годы…
С. Есенин („Я усталым
таким еще не был“)
От този свят с усмивка си отивам,
преди да съм пристигнал тук докрай.
Дали безделника съдбата сива
към ад го води, или пък – към рай?!...
От този свят с усмивка си отивам,
не жаля за отминалите дни.
По черен път Животът – кранта крива –
накуцва към беззвездни тъмнини.
От този свят с усмивка си отивам,
изчезва всичко, сторено от мен.
А тази черна кранта, белогрива,
едва обяздена, ме хвърля в тлен.
От този свят с усмивка си отивам,
със смях прощавам всичко и заспивам…
28.04.2021, 06:54, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. Всички права запазени