Нима от болка и страдание
живеят премълчаните творби?
Но идват мигове отредени
за тях и техните съдби;
изгряват неочаквани и дръзки
и намират сродни души!
Годините мълчат по мъжки,
но бъдното в тях кръжи.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Съжалявам за паузата между твоята поетична находка и моята благодарност!🙂