Ето, обещах ти и се връщам.
Прегърни ме, моя синя нежност!
Даже разгневено и намръщено,
всякак те обичам!... Неизменно.
Само да те вдишвам - и ми стига.
Взорът ми да тича по вълните...
И духа ми паднал да повдигаш –
с чайките отново да политне!…
Ето, обещах ти и се връщам!
Нямаше без теб да има лято!
Ти си винаги едно и също –
моя синя вечност... необятна!...
Албена Димитрова
23.8. 2018.
Св.Константин и Елена.
© Албена Димитрова Всички права запазени