Дойде с топлина и със слънце,
с нежен цвят на плодни дръвчета,
събуди и последното зрънце,
стопли земята, прегърна полето.
На всяко цвете нежно зашепна,
подари на пчелите крилца.
Като вихър, така се разшета
и забърза да стопли света.
Но оказа се лесно ранима –
с облаци гъсти небето покри,
сякаш върна студената зима,
заплака с едри, дъждовни сълзи.
Някъде скри се, забрави за нас
всички свихме се в мрачния ден.
Душите ни жадни за птичия глас
слушат този дъждовен рефрен.
По улиците, тя шета и днес
със слънце и дъжд на лицето.
Пролетта си има точен адрес:
Ул. „Нежна“, домът е Сърцето.
25.04.2024