Обиколих милиони светове -
(безсмъртна съм и ми е позволено),
но виждах само вятър да снове
в застинала пустиня от безвремие.
Разхождах се из странни градове -
(с очите на дете ги опознавах),
и сричах имена на богове
в истории запазени на камък.
Разчитах върху пясъка следи,
останали от векове предишни.
Ще може ли живот да се роди
отново върху мъртво пепелище?
© Нина Чалъкова Всички права запазени