Разпитвал съм за тебе при търговците,
но те не ме разбраха -
попитаха за срок на годност
и аз си тръгнах с малко страх.
Разпитвал съм за тебе при бродягите,
но те не ме разбраха -
попитаха обувките не ме ли стягат
и аз си тръгнах с малко страх.
Разпитвал съм за тебе при богатите,
но те не ме разбраха -
попитаха часовникът ми златен ли е
и аз си тръгнах с малко страх.
Разпитвал съм за тебе при монасите,
но те не ме разбраха -
накрая ме попитаха дали жена си
и аз си тръгнах с малко страх.
Разпитвал съм за тебе даже кучета,
но те не ме разбраха -
попитаха за шумкащи боклучета
и аз си тръгнах с малко страх.
Разпитвал съм за тебе даже камъни,
но те не ме разбраха -
попитаха за някакво търкаляне
и аз си тръгнах с малко страх.
Попитах се за тебе в огледалото
и то изтръпна с малко страх,
отговори на въпроса невербално,
а аз не мръднах и разбрах.