Седнал и рисува някаква картина,
творец, показващ пред света
стоята огромна мъка по несбъдната мечта.
Рисува едноцветно с черен химикал,
а нюансите преливат бавно, бавно...
Разкриващи сивотата на света.
Прави или криви, без значение са те,
линии, запечатващи се върху листа,
загатващи за някаква съдба...
Дооформя и запълва празните места,
в опит да завърши своята творба.
Завършена е тя сега и разбрана ще остане
само от човек със същата несбъдната мечта.
© Джимбо Всички права запазени