Благовония, смоли,
безлики роби и коси,
в спирален танц вплели души.
Кристален напев, възвисен
от вибрации на монотон
в плавно ликуващ стон.
Вятър - думи сред листа
игриво шепнат чудеса,
правейки се сред тъма
на чифт пърхащи крила.
Едрее въздухът, питаещ –
като от цвят в сочен плод –
от всяка клетва и молба живот.
И ражда всяка бременна душа,
сглобен от глътки тъмна светлина,
свой пречистий миг във вечността.
© Йоана Всички права запазени