Далеч от родна стряха,
оставихме роднини, близки,
с печален глас кога мълвяха,
простихме се, проляхме сълзи.
Настанало е време болно и разделно.
Но що е туй? Падение или възход?
Ще скитаме ли ний безцелно?
Мъстим навеки за скръбен нам народ.
© Виктория Тасева Всички права запазени