Пролетта
е замръзнала пеперуда,
огряна от слънцето.
По кадифените й крилца -
разтопени сълзички
се плъзват,
а пипалцата
се борят със ветровете
и спасително сграбчват
тънки мъхести пъпчици,
от които листенца
прорастват.
© Павлина Гатева Всички права запазени