Лежи на плажа русичко момиче,
едва изгря сребристата луна,
горят очите и текат сълзите,
но не разбрах аз нейната тъга.
И тъй небрежно, седнах аз до нея,
очите и избърсах със ръка,
и тя ми каза "Знаеш ли, копнея,
със теб да усетя малко топлина".
Момичето лежа в нощта до мене,
една целувка, после още една.
Нощта отмина, мина малко време
събудих се и сам съм на брега.
© Алекс Цолов Всички права запазени