Невъзможно е вятър в клетка да затвориш,
мълчанието – в усмивката на нечии очи.
Да полетиш с подрязани крила.
Мечтата на дете да я отнемеш.
Самотата взираща се в утрешния ден.
Историята за нея,
болна тема е това.
Началото и края на всичко истинско.
Най-малко възможната мечта.
© Юлиян Петков Всички права запазени