Вятърът люлее люлките празни,
пейките са сами и стават прашни,
алеите безлюдни пустеят...
Къде са децата, които се смеят???
Няма ги пеперудите, няма ги и цветята,
изсъхнала е навсякъде дори тревата,
дърветата са окапали и нямат листа,
защо ли паркът изведнъж така опустя?
Къде са влюбените, които правят пикник на тревата???
Къде са малките деца и майките, които преди безгрижно се смяха???
Няма ги и приятелите, които на пейките се веселяха...
Може би защото любовта и добротата между хората не оцеляха...
© Стефани Всички права запазени