С А М О Т Н И К
Някъде в пустиня непозната,
далеч от болка, радост и тъга,
броди призракът на самотата
и бавно завладява той света.
Една едничка дума, един единствен жест
и сме готови да приемем участта
сами да гнием там, останали без чест!
Сами приемаме да видим вечността!
Няма болка, нито обич, нито страх,
господари на пустинята сме ние!
Това е най-големият човешки грях,
да си сам, а сърцето ти да бие!
*** Иван Давидов ***
© Иван Давидов Всички права запазени