Сбогуване с морето
Море, море,
лазурните ти дни са
преброени!
Очакват те
самотни брегове…
Ще късат мрежите,
от слънце изтъкани,
неканените
зимни ветрове…
О, ти ще затъжиш,
загледано в безкрая,
разплакано
от късни дъждове…
Ще протестираш!
И ще се бунтуваш,
зная!
И бурята
във тебе ще реве…
© Христо Славов Всички права запазени