21.05.2017 г., 17:15 ч.  

Шансон 

  Поезия » Пейзажна, Свободен стих, Друга
607 0 0

Шансон

 

Нали знаеш прочутия Шансон?
И онази прословута романтика?
За известните малки пекарни,
с кафе неустоимо на вкус.

 

За хълма, превзет от художници,
с вечерен изглед към звезди и простор.
Портрети на всеки рисуват. Минувачи запълват
стълби и улици.

 

Знаеш чаша хубаво вино,
как допълва целия фон.
Светлините танцуват на музика,
изваяна с акордеон!

 

Реката - в картини запечатана,
с многобройни накичени мостове.
А дванайдесетте булеварда
все голямата арка посочват.

 

Тук е музеят, най-популярен в Света.
Кулата - изящна емблема на града.
Е, щом знаеш за тях...Не чакай!
С тебе отлитам нататък!

 

© А.А. Всички права запазени

Музика:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7Me2k7uro2E

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??