Днес пак поиска да ме смачкаш,
да ме подминеш, прередиш! Човеко,
отново ти се иска да ме притиснеш,
на дъното на твоята си клетка!
Не се мъчи, по хлъзгава съм от змиорка,
по дива от Боа, по-силна от горила!
Научих се! Това е моята тайна!
И опитът не съм го крила!
Добре, че не захвърлям аз доброто,
какво ли "чудо" ще съм пак без него?
И таз душа, която закъсняла за кораба
на "Нежните души", намерила е пристана на Ада
във него да се къпе и блести.
Ако ми липсваше и туй сърце!?
О, знам аз,знам коя щях да съм тогава-
на Злото ,черното, щях да съм аз първата,
единствена жена! Невестата на Ада!
И Ангели са моите деца, сестрите,
вещици са злобни, над разпилените коси,
дивеят змийски водопади!
Мълчи, че се събудиха и майките ми - самодиви !
© И.К. Всички права запазени