21.05.2009 г., 19:33 ч.

Синя вечер 

  Поезия » Друга
719 0 5

Синя вечер

 

Сега не искам да говоря много,

по устните ми жегата тупти

и гърлото ми стяга в хватка

здрава ручеят на думи и лъжи.

 

Сега не мога да залъжа никой

и себе си не мога да възпра

от нуждата да изоставя всичко

пред гаснещата тишина.

 

Не съм нещастна, само изморена

от вчера и от днес, от вечността.

Не мога да намеря в мен  копнежа

по тайнството на новата зора.

 

Затуй пък имам този залез

и хилядите нови светове,

които ще родят звездите,

преди да е умряло нощното небе.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??